Over Femke

Ik help kinderen en jongeren weer terug beter, sneller en makkelijker te kunnen leren. Want leren gaat niet vanzelf, het kost tijd en moeite. Als je even niet lekker in je vel zit, gaat leren al helemaal niet goed. Of als je de leerstrategieën niet goed toepast, of te veel tegelijk wil, waardoor je te veel prikkels binnen krijgt om te verwerken. 
Leren hangt van zoveel dingen af, en ik ben er om erachter te komen wat ervoor gaat zorgen dat het leren weer goed gaat. 

Bij ons mag je gewoon jezelf zijn

Vier jaar geleden begon ik aan de PABO. Helemaal glunderend kwam ik van de open dag af en ik had bedacht dat dit hem ging worden. En deels is dat ook zo, want wauw, wat is het fantastisch om met kinderen te mogen werken! Aan de andere kant merkte ik al snel dat ik niet genoeg aandacht aan alle kinderen kon geven die ze nodig hadden om volledig tot leren te komen. Sommige kinderen hadden net wat meer aandacht of coaching nodig, of zaten met problemen waar ik ze niet, met nog 30 anderen in de klas, mee kon helpen. 

Dus ging ik de minor gedragsspecialist doen, om meer te weten te komen over gedrag en wat ik daar in de klas aan kon doen. 
Tijdens die minor leerde ik meer over de Executieve Functies. Ik wilde er nog meer over weten en ging de JeugdBreinCoach opleiding volgen, waar ik vond wat ik al die jaren op de PABO ook zocht, aandacht voor het kind en wat er achter het gedrag zit. Dit wilde ik meer gaan doen, dan alleen maar kennis overbrengen en er voor de kinderen zijn. Ik wil meer individueel met de kinderen bezig zijn, zodat ze optimaal kunnen leren en dat ze vooral lekker in hun vel zitten.  

En dat zit allemaal in All Eyes and Ears. Aandacht voor het kind, geven wat hij of zij nodig heeft om lekker in zijn/haar vel te zitten en weer terug optimaal te kunnen leren. 

Dit wist je nog niet over mij...

~ Ik ben gek op pannenkoeken!
~ Ik sta drie dagen in de week voor een groep 3
Ik heb een shetlander, genaamd Pipo

FAQ

De training duurt in het totaal 7 uur. Hij is verdeeld in twee dagen, een van 3 uur en een van 4 uur.